Hoe maak je dit frisse trifle recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Koeling tijd 2 uur 

Frisse Trifle

Met het oog op de komende paasdagen kan dit frisse trifle recept natuurlijk niet ontbreken. Een trifle is een dessert in laagjes opgebouwd in een glas. Dit is een dessert gerecht, maar je kunt dit heerlijk frisse trifle recept ook perfect serveren tijdens een brunch als frisse afsluiter. In dit recept komt zuur en zoet heel lekker bij elkaar en vormt één geheel. 

Ingrediënten voor 2 frisse trifle glazen

  • 2 stuks brownie
  • 300 gram Campina milde magere kwark 
  • Sap van een halve citroen
  • 1 blaadje gelatine 
  • 1 TL vloeibare zoetstof 
  • 2 rijpe passievruchten
  • 70 gram rijpe mango (halve)

Benodigdheden

  • 2 glaasjes

Bereidingswijze

  1. Zet het blaadje gelatine onder water en laat deze 5 minuten weken. 
  2. Meng de magere kwark met het citroensap en de theelepel vloeibare zoetstof. Roer dit goed door elkaar. 
  3. brokkel één van de brownie stukjes in de de twee glaasjes als bodemlaag. 
  4. Maak de mango schoon en snijd deze in kleine stukjes. 
  5. Giet het water van de gelatine en voeg 1 EL water toe. Maak in 20 seconde warm in de magnetron. Giet dit bij de kwark en roer goed door. 
  6. Verdeel de helft van de kwark over de 2 glaasjes. Snijd vervolgens één passievrucht doormidden en verdeel elke helft over één glas bovenop de kwark. Verdeel de mangostukjes vervolgens ook over de glaasjes. 
  7. Verdeel het restant van kwark over de glaasjes. 
  8. Zet de glaasjes vervolgens minstens 2 uur in de koeling, zo kan de kwark opstijven. 
  9. Verbrokkel de tweede brownie over glaasjes en snijd tenslotte de laatste passievrucht doormidden en verdeel over de glaasjes als bovenste laag. 

Serveer dit gerecht wel lekker koud uit de koelkast, dus doe de laatste stap pas als je ze gaat serveren

 Macro’s per trifle glas

Kcals  315
Koolhydraten 24 gram
Eiwitten 21 gram
Vetten 13 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten