Hoe maak je dit brownie recept

Voorbereidingstijd 15  minuten
Baktijd 55 minuten

Brownie 

Chocolade is altijd een goed idee, toch? Daarom moest ik wel een brownie recept voor je uitwerken. Een normale brownie is als snel 450 calorieën per stukje, daarom ben ik gaan zoeken naar een fijnere verhouding. Deze brownie bevat nog geen 200 calorieën en dat zonder in te leveren op smaak of textuur! 

Ingrediënten Voor 10 brownie stukjes

  • 100 gram pure chocolade Côte dÓr 
  • 100 gram Becel Olijf bakboter
  • 2 M eieren
  • 20 gram kristalsuiker
  • 10 gram cacaopoeder
  • 1  Espresso koffiecup poeder ‘sterk’ (Nespresso – 4 gram)
  • 250 gram Barebells Chocolade Milkshake (te bestellen bij The Leann Shop)
  • 75 gram zelfrijzend havermeel
  • 1 TL bakpoeder 
  • Snufje zout
  • 25 gram extra chocolade (puur of melk, net wat je lekker vindt)

Goed nieuws: ik heb een kortingscode voor je! gebruik: ANGELA10 bij The Leann Shop en krijg 10% korting op jouw bestelling.

Benodigdheden

  • Keukenmachine + gard of Staafmixer + gard
  • 3 bakken (voorkeur RVS)
  • Pannenlikker of grote lepel
  • Bakvorm 20 cm x 15/20 cm
  • Steelpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Bakvorm alvast met bakpapier en zet deze even apart.
  3. Hak 100 gram pure chocolade in grove brokken en doe deze in een grote kom. Voeg hier vervolgens de cacao- en koffiepoeder aan toe. 
  4. Weeg de boter af in de steelpan en verwarm dit op midden/hoog vuur. Het mag echt wel even ‘koken’. 
  5. Schenk de borrelende boter bij de chocolade brokken en roer dit rustig door. Blijf roeren tot alle chocolade gesmolten is en het één geheel geworden is. 
  6. Weeg het zelfrijzend havermeel af en roer hier de TL bakpoeder en een snuf zout doorheen. (Ongeveer 1/3 zakje)
  7. Breek de eieren in de kom die bij de staafmixer of keukenmachine hoort en voeg hier de suiker aan toe. 
  8. Klop de eieren nu 5 min (!) op hoge stand. De eieren worden nu echt heel schuimig, dit is ook de bedoeling. 
  9. Giet de 250 gram Barebells shake in een grote kom. Spatel hier vervolgens de schuimige eieren doorheen. NIET ROEREN! Anders verliest het ei de luchtigheid. 
  10. Spatel vervolgens het zelfrijzende havermeel erdoorheen. Doe dit in delen om klonten te voorkomen. 
  11. Giet tenslotte de chocolade erdoorheen. Spatel dit geheel door tot het één massa is. 
  12. Snijd de extra chocolade in brokken en spatel 15 gram chocolade hiervan door het beslag heen.
  13. Schenk het beslag in de bakvorm en strooi het restant van de chocolade eroverheen. 
  14. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 55 minuten gaar. 
  15. Haal de brownie na 30 minuten even uit de oven en laat deze 2 of 3 keer op een handdoek op het aanrecht kloppen. Zo krijg je een mooie gelijk gebakken/gerezen brownie.
  16. Laat de brownie na het bakken even afkoelen en snijd deze vervolgens in 10 tot 12 stukken. 

Wil je wat extra textuur toevoegen, roer er dan nog wat gehakte stukjes hazelnoten doorheen. Dit verandert de macro’s wel iets!

Deze brownie is heerlijk als snack of te serveren bij een high tea. 

Macro’s per Recept*

* Gebaseerd op 10 stukken

Kcals  198
Koolhydraten 14 gram
Eiwitten 5 gram
Vetten 13 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten