Hoe maak je filodeeg zalmbakjes

Bereidingstijd 20  minuten

Filodeeg zalm bakjes

Het is altijd een goed moment om te borrelen. Dit filodeeg recept voor filodeeg zalm bakjes is perfect om te maken voor op een borrelplank of als los hapje. Deze filodeeg bakjes met zalm zijn zijn heerlijk fris en romig, lees snel verder!

INGREDIËNTEN voor dit filodeeg recept – voor 8 bakjes 

  • 6 vellen Filodeeg (diepvries)
  • 125 gram gerookte zalm
  • 200 gram Calbani ricotta
  • 20 gram citroensap (halve citroen)
  • Handje pompoenpitten
  • Bosui
  • Balsamico

Kruiden

  • Versgemalen peper
  • Versgemalen zout
  • Verse bieslook

Benodigdheden

  • Cupcakebakvorm
  • Bak je om te mengen

Bereidingswijze van de filodeeg bakjes

Laat de filodeeg vellen 30 minuten van te voren ontdooien en haal 6 vellen uit de verpakking.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Smeer één vel in met wat gesmolten boter of olie (niet dik) en snijd deze vervolgens in 4 gelijke vierkantjes. Leg 3 van de vierkantjes als een soort ster op elkaar. Het 4e stukje gebruik je voor het volgende bakje. 
  3. Duw de gestapelde velletjes nu in een van de cupcakebakvormpjes
  4. Herhaal dit tot alle velletjes op zijn en je 8 bakjes gevouwen hebt in de vorm. 
  5. Bak de filodeeg bakjes nu in 15 minuten in het midden van de oven. 
  6. Roer ondertussen de ricotta los en meng hier de citroensap en versgemalen peper (5x draaien) en zout (4x draaien). Snipper de bieslook heel fijn en voeg dit toe aan de ricotta. Roer alles goed door. 
  7. Verwarm een klein bakpannetje en pof de pompoenpitjes. 
  8. Snijd de zalm vervolgens heel fijn (je kunt hier ook zalmkuit voor gebruiken).
  9. Laat de filodeeg bakjes even afkoelen. Verdeel de ricotta vervolgens over de gebakken filodeeg bakjes. 
  10. Doe hier 3 druppeltjes balsamico per bakje bij en verdeel vervolgens de zalm over de bakjes. Doe hier weer 3 druppeltjes balsamico op per bakje.
  11. Snipper de bosui tenslotte in dunne plakjes en doe een paar plakjes per de bakjes erover en daarna nog wat gepofte pompoenpitjes. 

Maak je een borrelplank? Combineer dan bijvoorbeeld met de Zelfgemaakte blini’s.

Macro’s per gevuld filodeeg bakje

Kcals  112
Koolhydraten 8 gram
Eiwitten 6 gram
Vetten 6 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten