Bereidingstijd | 20 minuten |
Chocolade pannenkoeken met mandarijn en basilicum
Chocolade pannenkoeken zijn altijd een goed idee als ontbijt of lunch! Daarom heb ik voor de liefhebber een exclusieve chocolade pannenkoeken recept voor je gemaakt met een bijzondere smaakcombinatie. Chocolade gaat namelijk écht heel goed samen met basilicum en mandarijn.
Klinkt het een beetje gek? Probeer het eens en laat je verrassen!!
Ingrediënten voor chocolade pannenkoeken recept
- 25 gram zelfrijzend havermeel
- 1 TL bakpoeder (1/4 zakje)
- 20 gram Whey choc’ing good The Leann
- 100 gram Griekse yoghurt 0% Almhof
- 2 ei
- 5 gram cacaopoeder
- 10 gram pure chocolade Côte d’Or
- 15 blaadjes basilicum (of 2 TL gedroogd)
- 2 mandarijnen
- Snufje zout
Wil je bij The Leann shop bestellen, en wil je graag korting pakken? Gebruik dat code: ANGELA10 en pak 10% korting mee ;).
Benodigdheden
- Staafmixer en kom of staafmixerkom
- Koekenpan
Bereidingswijze van dit appelpannenkoeken recept
- Zet de staafmixer mengkom klaar en voeg hier het zelfrijzend havermeel, whey-eiwitpoeder, cacaopoeder, snufje zout en bakpoeder in.
- Voeg vervolgens de Griekse yoghurt en eieren toe. Mix hierna alles tot een glad beslag.
- Rasp de schillen van de mandarijnen en doe de rasp bij het beslag. Snipper vervolgens de basilicum fijn en snijd 1 halve mandarijn in kleine stukjes. Roer beide door het beslag.
- Hak als laatste de chocolade fijn en voeg dit aan het beslag toe. Roer goed door.
- Laat het beslag nu even 5 minuten staan, zo kan de bakpoeder goed gaan werken.
Macro’s per chocolade pannenkoeken recept
Kcals | 487 |
Koolhydraten | 36 gram |
Eiwitten | 33 gram |
Vetten | 16 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!