Hoe maak je een bloemkoolpizza carpaccio recept

 Bereidingstijd 25 minuten

Bloemkoolpizza carpaccio

Heb je de bloemkoolpizza bodems van Magioni al eens geprobeerd? Niet? Dit bloemkoolpizza carpaccio recept is dan echt een aanrader voor je. Dit bloemkoolpizza carpaccio recept combineert het beste van beide werelden, namelijk het broodje carpaccio en een pizza. Hierdoor krijg je één heerlijke combinatie: Pizza carpaccio! Lees snel verder en probeer het nu zelf. 

Door deze bloemkoolpizzabodem heb je gelijk een hoeveelheid groente binnen: hij bestaat namelijk voor 37% uit bloemkool!

Ingrediënten voor één bloemkoolpizza 

Benodigdheden 

 • Deegroller
 • Bakpapier
 • Ovenplaat

Bereidingswijze bloemkoolpizza carpaccio recept 

 1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. 
 2. We willen voor deze pizza carpaccio een lekkere dunne bodem. Haal de pizza uit de verpakking en leg op een bakpapiertje op het aanrecht. Rol de bloemkoolpizzabodem vervolgens met de deegroller tot deze dunner is. 
 3. Zodra de oven voorverwarmd is leg je de bloemkoolpizzabodem met bakpapier op een ovenplaat, schuif deze vervolgens in het midden van de oven.
 4. Bak de onbelegde bodem nu 10 minuten in de oven. Check tussendoor wel even dat hij niet te bruin kleurt – iedere oven werkt iets anders.
 5. Maak in de tussentijd de tomatensalsa klaar. Snijd ook alvast de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. 
 6. Haal na 10 minuten de pizza met ovenplaat uit de oven. Bedek de pizzabodem met de helft van het tomatensalsa recept (heb je de helft gemaakt, gebruik dan alles). Bak de bodem nu nog 5 minuten, zo wordt de bodem extra krokant. 
 7. Zijn de pijnboompitjes rauw? Laat deze even aanbakken in een pan, houd ze wel in beweging anders branden ze aan. 
 8. Haal de bloemkoolpizzabodem na 5 minuten uit de oven. Bedek de pizza met een portie rundercarpaccio, gevolgd door de rucola, stukjes zongedroogde tomaat, parmezaanse kaas en pijnboompitjes.
 9. Bestrooi als laatste met wat versgemalen peper. Je kunt het eventueel afmaken door te besprenkelen met de “carpaccio olie” of met truffelolie. 

Je bent nu ready om aan tafel te gaan!! Geniet van deze heerlijk pizza!

De pizza carpaccio is voor mij symbolisch.  Na jarenlang met Boulimia gekampt te hebben, waarin ik geen pizza gegeten heb (dit kon ik mentaal niet aan), was de pizza carpaccio mijn eerste pizza na minstens 5 jaar. Dit was de eerste pizza die ik zonder schuldgevoel en walging naar mezelf kon eten. 

Maak van de overgebleven carpaccio de volgende dag een heerlijke Carpaccio sandwich

Hoe maak je een bloemkoolpizza carpaccio recept

Macro’s per bloemkoolpizza carpaccio 

*exclusief de olie en op basis van 65 gram rundercarpaccio 

Kcals  625
Koolhydraten 80 gram
Eiwitten 36 gram
Vetten 17 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten