Bereidingstijd | 30 minuten |
CARPACCIO SANDWICH
HANDS UP! als je ook van carpaccio houdt!
Een heerlijke carpaccio salade met truffelmayonaise is écht één van mijn favoriete gerechten. Toen ik vlak voor de feestdagen het verzoek kreeg om een carpaccio sandwich recept uit te werken, heb ik dit natuurlijk met heel veel liefde gedaan en opgegeten (hihi). Lees snel verder en maak deze heerlijke broodjes nu ook zelf.
Ingrediënten VOOR 2 sandwiches
-
2 (afbak) Italiaanse bollen
-
Halve aubergine
-
1 rode puntpaprika
-
10 gram milde kiemgroente
-
45 gram zongedroogde tomaten
-
20 gram zwarte olijven
-
30 gram Philadelphia truffelroomkaas
-
30 gram Mayonaise 3% Calvé of light mayonaise
-
1 pak carpaccio (2x 50 gram)
-
Parmezaanse kaas vlokken
-
Versgemalen peper en zout
Benodigdheden voor dit carpaccio sandwich recept
-
Contactgrill
-
Staafmixer + mixbak
-
Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Besprenkel de broodjes met water en bak deze in 8-10 minuten af. Laat de broodjes na het bakken afkoelen.
- Bereid ondertussen de vullingen voor. Was de paprika en aubergine. Snijd de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de aubergine ook in lengte in dunne plakken.
- Spray de plakken aubergine en puntpaprika in met bakspray en bestrooi met versgemalen peper en zout. Gril beide tussen de contactgrill tot deze gekarameliseerd zijn.
- Meng de Truffelroomkaas en mayonaise samen en roer goed door.
- Maak een tapenade door de zwarte olijven en zongedroogde tomaten. Doe beide in de blender met peper en zout en blend dit.
- Maak nu de sandwiches: snijd de broodjes in 3 lagen (2keer insnijden). Besmeer de bodem in met truffelroomsaus, leg hier de carpaccio op gevolgd door rucola en parmezaanse kaas.
- Besmeer de onderkant van de 2e laag ook in met truffelroomsaus. Leg op de carpaccio. Smeer de bovenkant in met tapenade, gegrilde paprika, aubergine en kiemgroente.
- Prik er een prikker in en serveer. Je kunt ze eventueel doormidden snijden en als halve serveren.
Wil je hier een heerlijke salade bij maken als side dish maak dan bijvoorbeeld mijn Geitenkaassalade met framboos en gepofte pompoenpitten.
Wil je liever een vegetarisch belegd broodje? Houd dan alles hetzelfde, maar kies een vegetarisch brood beleg zoals bijvoorbeeld Vegetarische Slager Spaanse worst of Quorn Vegan smoky ham free slices
Macro’s per carpaccio sandwich
Kcals | 495 |
Koolhydraten | 62 gram |
Eiwitten | 28 gram |
Vetten | 15 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!