Bereidingstijd | 10 minuten |
Baktijd | 60 minuten |
Bananenkokosbrood
Voor het geval je denkt dat ik de volgende fitgirl ben die je nu gaat beweren dat je alle vormen van vet moet vervangen voor kokosolie: IT AIN’T GONNA HAPPEN! Het is nog altijd het geval dat kokosolie/melk verzadigde vetten bevatten, MAAR… een beetje verzadigd vet (10% van je dagelijkse vet inname) heeft geen nadelig effect op onze gezondheid en IK HOUD VAN KOKOS! Zo, dat gezegd te hebben, lees verder voor het recept zodat je kunt genieten van dit heerlijke bananenkokosbrood. 😊
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen (250 gram)
- 2 eieren
- 110 gram zelfrijzend havermeel
- 40 gram kokosrasp
- 25 gram havermout
- 20 gram agave siroop
- 4 TL zoetstof
- Snuf versgemalen zout
- Sap van een halve limoen
- 50 gram light/low fat kokosmelk
- 1 TL bakingsoda (half zakje dr. Oetker)
Benodigdheden
- (Staaf)mixer
- Klein cake blik
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Doe de bananen en eieren in de (staaf)mixkom en mix dit tot een glad mengsel.
- Voeg hier een snuf zout (gewoon een keer of 5 draaien aan de molen), kokosrasp, agave siroop, limoensap en kokosmelk aan toe en roer alles goed door.
- Voeg vervolgens het zelfrijzend havermeel toe en roer alles tot het een dik beslag is.
- Als de oven warm is voeg je als laatste de baking soda toe en roer alles nog een keer goed door.
- Vul het cakeblik met het beslag en verspreid alles met een lepel zodat het gelijk verdeeld is.
- Zet het bakblik in de oven en bak in 60 min gaar. Prik voor je het bananenkokosbrood uit de oven haalt even met een satéprikker in het midden (hier mag geen beslag aan blijven plakken).
- Haal uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.
PS. Ik heb geen agavesiroop gebruikt omdat alleen dat “gezond” is, maar ik houd van de anijssmaak die eraan zit. Dus als je dit nog niet geproefd hebt, aanradertje! Ook heerlijk over pannenkoeken (tip).
Macro’s per 100 gram
Kcals | 219 |
Koolhydraten | 25,8 gram |
Eiwitten | 6,0 gram |
Vetten | 9,3 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!