appelpannenkoeken-recept

Bereidingstijd 20 minuten

APPELPANNENKOEKEN

Ben je inmiddels een beetje klaar met croissants, kerststol en broodjes als ontbijt? maar houd wel enorm van verse ontbijtjes? Of pannenkoeken? Of pannenkoeken voor ontbijt? Dan is dit heerlijke appelpannenkoeken recept echt iets voor jou. Deze appelpannenkoeken zijn heerlijk van smaak, maar zijn echt top als je een voedzaam recept zoekt. Maak nu zelf deze heerlijke appelpannenkoeken en maar het recept helemaal af met de kaneeldadelsaus die erbij hoort! Maak dan deze appel pannenkoeken, zo heb je een feestelijk ontbijt, gemaakt van voedzame ingrediënten, want elke dag mag een feestje zijn! 

Ingrediënten voor dit appelpannenkoeken recept

Dressing

  • 1 grote medjoul dadel
  • 1 TL kaneel

Benodigdheden

Bereidingswijze van dit appelpannenkoeken recept

  1. Laat de Medjoul dadel onder 50 gram lauw water staan, meng hier 1 TL kaneel doorheen. Laat dit 20 min staan.
  2. Schil de appel en snijd deze in dunne plakjes (ongeveer 8 à 9 plakjes). Snijd vervolgens de stukjes klokkenhuis eruit.
  3. Bestrooi de plakken appel aan beide kanten met kaneel.
  4. Meng vervolgens de eieren, melk, havermeel, snufje zout en 1 TL kaneel in een mengkom en mix tot een glad beslag. Laat dit beslag even staan.
  5. Verwarm een pan op laag vuur en spray deze in met bakspray.
  6. Leg de plakjes appel één voor één in het beslag en dompel onder. Bak de appel vervolgens in de pan. Schep er met een lepel nog wat extra beslag over de appel heen.
  7. Mix de Medjoul dadel en het water tot een soort dressing.
  8. Stapel de pannenkoekjes op elkaar en overgiet met de dressing.

 Macro’s per appelpannenkoeken recept 

Kcals  440
Koolhydraten 47 gram
Eiwitten 29 gram
Vetten 14 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten