Bereidingstijd | 10 minuten |
Watermeloen gazpacho
We kennen allemaal de gazpacho van alleen tomaat, maar ik heb voor jou een versie met watermeloen gemaakt. Deze heerlijk frisse watermeloen gazpacho is perfect voor op warme dagen, maar je kunt dit drankje ook als fris tussendoortje drinken of als frisse afsluiter na een diner serveren.
Ingrediënten
- 800 gram of 1 kleine of halve grote watermeloen
- 200 gram of halve komkommer
- 2 trostomaten
- 1 limoen
- 8 gram verse basilicum
- 6 blaadjes verse munt
- 4 ijsblokjes (optioneel met citroensap)
- 1 EL extra vergine olijfolie
- Versgemalen peper (15 keer aan de molen draaien)
- Versgemalen zout (10 keer aan de molen draaien)
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
- Rasp de limoen en pers het sap erbij uit in een bakje.
- Snipper de verse kruiden fijn en voeg toe bij het limoensap.
- Hak de watermeloen, tomaten en komkommer in kleine stukjes.
- Doe de komkommer en watermeloen in de blender en blend het geheel.
- Voeg de rest van de ingrediënten in de blender en blend tot een geheel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk in glaasjes of bewaar in een potje in de koelkast.
Macro’s per 100 ml
Kcals | 37 |
Koolhydraten | 6 gram |
Eiwitten | 0,8 gram |
Vetten | 1 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!