Bereidingstijd | 30 minuten |
Viskoekjes
Je kunt vis gewoon bakken, of je kunt er net een ander draai aangeven. In dit vis recept maak je van pangasiusfilet kleine viskoekjes. Door de combinatie van verse kruiden, limoen en sambal is het een ware smaaksensatie. De viskoekjes van dit vis recept zijn fris en sappig, zeker als je ze combineert met de dressing die ik erbij gemaakt heb!
Schik niet! Dit gerechtje ziet er misschien ingewikkeld uit, maar is in de praktijk gemakkelijk om te maken.
Ingrediënten voor dit vis recept 2 personen
- 300 gram pangasiusfilet
- ½ limoen (sap)
- 2 eieren
- 10 gram bosui (fijn snipperen)
- 1 handje verse koriander grof gehakt (of 2 TL gedroogd)
- 1 TL (5 gram) sambal oelek
- 2 teentjes knoflook
- Versgemalen peper en zout
- 1 TL venkelzaad
- 5 takjes verse dille (of 1 TL gedroogd)
- 1 TL komijnzaad
Dressing
- 1 partje limoen (het sap)
- 100 gram 0 of 2 % griekse yoghurt
- ½ TL versgemalen nootmuskaat
- Versgemalen peper en zout
- 5 blaadjes verse munt (fijn gehakt)
Je kunt de viskoekjes los eten, maar ze zijn heerlijk op wraps, met een aanvullende vulling.
Wraps
- 2 nofairytales paprika chili wraps, snijd deze doormidden (per persoon)
- Rode puntpaprika *
- Rode chilipeper (zonder zaadlijst) *
- Komkommer *
- Bosui *
- Rucola
* Snijd in dunne reepjes
Benodigdheden
- Staafmixer + staafmixkom
- Knoflookpers
- Koekenpan
Bereidingswijze van dit vis recept: viskoekjes
- Snijd de pangasiusfilet in grove stukken en doe in de staafmixerkom. Voeg hier de eieren, limoensap, koriander en dille (grof gesneden), sambal, geperste knoflook, venkel en komijnzaad, en peper en zout aan toe.
- Mix alles met een staafmixer tot het goed gemengd is en er geen grote stukken meer over zijn (het is een plakkerig mengsel). Voeg als laatste de fijn gesnipperde bosui toe. Roer goed door.
- Laat het mengsel even staan en meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Snijd de ingrediënten voor in de wraps in dunne reepjes en zet alvast klaar.
- Maak van het vismengsel zo’n 9 koekjes (ong. 40 gram per stuk), leg deze op een snijplank klaar.
- Zet de koekenpan op middenhoog vuur en doe hier wat bakboter of olijfolie in. Leg de viskoekjes voorzichtig in de pan en laat eerst 2 a 3 minuten bakken (ze verliezen wat vocht).
- Draai de viskoekjes voorzichtig om (gebruik hiervoor een platte spatel) en bak nogmaals 2 a 3 minuten tot ze gaar zijn. (Het omdraaien kan soms even oefenen zijn).
- Serveer de viskoekjes met alle andere ingrediënten. Je kunt er een shared dining plank van maken. ENJOY!
Zoek je meer inspiratie? Check mijn receptenpagina.
Macro’s per vis recept: viskoekjes
*zonder toppings en wraps
Kcals | 354 |
Koolhydraten | 4 gram |
Eiwitten | 55 gram |
Vetten | 14 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!