Bereidingstijd | 45 minuten |
Toscaanse kip recept
Dit toscaanse kip recept is echt een aanrader met de zakkende temperaturen en behoefte aan comfort food. Het is de perfecte combinatie van verschillende kruiden, smaken en romigheid. Maak dit heerlijke recept tijdens een gezellige avond met vrienden, of gewoon voor een cosy avond thuis.
Je kunt dit gerecht ook gemakkelijk vegetarisch maken door in plaats van kippendijen, kipstukjes van de Vegetarische Slager te gebruiken.
Ingrediënten VOOR 2 personen Toscaanse kip recept
-
- 2 kippendijen (100 gram) (zonder bot)
- 1 ui (fijn gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 1 courgette (kleine blokjes)
- 400 gram verse spinazie
- 50 gram zwarte olijven (gehalveerd)
- 40 gram zongedroogde tomaten (julienne gesneden)
- 25 gram extra pittige mosterd (1 EL)
- 50 gram ricotta
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 5 gram bouillon kip of groente + 50 ml water
(TIP: gebruik drinkbouillon voor een lekkere smaak, zonder het te zout te maken)
Kruiden
- Versgemalen peper (15x draaien aan de molen)
- 2 TL (3 gram) gedroogde oregano (of 5 gram verse oregano)
Benodigdheden
- Grote braadpan (zelf werk ik graag met een Le Creuset
- Kaas Rasp
- Schaal of groot bord
Bereidingswijze Toscaanse kip recept
- Bereid de ingrediënten die gesneden moeten worden alvast voor.
- Verwarm een beetje olie in de braadpan en laat goed warm worden.
- Braad de kippendijen aan tot ze lekker bruin gekleurd zijn (nog niet gaar). Haal ze vervolgens uit de pan en leg even apart.
- Fruit vervolgens de knoflook en ui aan in het vet van de kippendijen.
- Voeg vervolgens de courgette toe en bak lekker bruin.
- Roer in etappes de verse spinazie door het mengsel in de pan tot het geslonken is.
- Voeg het bouillon en de mosterd toe en roer het geheel door.
- De kippendijen kunnen nu in het mengsel onder gedompeld worden (zo garen ze in het vocht). Voeg hier als laatste de olijven en zongedroogde tomaten aan toe.
- Dek de pan af en laat voor minstens 30 min sudderen op laag vuur. (Gebruik je vegetarische kipstukjes? Dan hoeft dit maar 15 minuten te garen.)
- Kook ondertussen de rijst of pasta of bak het brood af.
- Zodra de kip gaar is roer je de ricotta door het mengsel en verdeel over de borden.
- Top het geheel af met grof geraspte Parmezaanse kaas.
Combineer met Vers afgebakken zuurdesem brood, rijst of pasta.
Ben je op zoek naar andere gerechten? Bekijk mijn receptenpagina voor meer.
Macro’s per persoon
Macro’s zijn berekend zonder de pasta, rijst of het brood.
Kcals | 431 |
Koolhydraten | 19 gram |
Eiwitten | 38 gram |
Vetten | 20 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!