Bereidingstijd | 10 minuten |
Tonijnsalade
Nu het voorjaar weer een beetje begonnen is heb ik op de warmere dagen lekkere frisse receptjes voor je uitgewerkt. Ook deze tonijnsalade is heerlijk, kunt het trouwens ook goed maken voor op een borrelplank of voor op brood.
Ingrediënten Voor deze tonijnsalade
- 112 gram uitgelekte tonijn (op water basis)
- 1 grote augurk (40 gram)
- 50 gram 0% Griekse Yoghurt Almhoff
- 25 gram Mayonaise licht en romig
- Versgemalen peper (8x)
- 5 gram verse bieslook
- 0,5 TL gemalen mosterd
- 1 TL paprikapoeder
Benodigdheden
- Bakje om in te mengen
Bereidingswijze
- Laat de tonijn goed uitlekken en doe deze in een bakje.
- Voeg vervolgens de Griekse yoghurt en Mayonaise toe en toer het geheel goed door.
- Snijd de augurk in hele kleine stukjes en snipper de bieslook heel fijn.
- Voeg beide toe aan de tonijn en breng op smaak met de versgemalen peper, gemalen mosterd en paprikapoeder.
Voor een borrelplank kun je de tonijnsalade op plakjes komkommer serveren, maar ook gewoon als salade op toastjes.
Macro’s per tonijnsalade recept
*Berekent op basis van de ingrediëntenlijst
Kcals | 224 |
Koolhydraten | 8 gram |
Eiwitten | 31 gram |
Vetten | 8 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!