Hoe maak je een smoothie bowl
Voorbereidingstijd minimaal 2 uur 
Bereidingstijd 15 minuten

Smoothie bowl 

De temperaturen lopen op nu het weer voorjaar is. Speciaal daarvoor heb ik een heerlijke smoothie bowl gemaakt. Deze bowl is gebaseerd op een pina colada, alleen dan zonder de rum. Je moet wel even de ananas voorbereiden omdat je deze moet invriezen. 

Je kunt eventueel rum- aroma toevoegen als je dat wilt. Zou dat zelf niet als ontbijt doen, maar als lunch zou dat wel kunnen. 

Ingrediënten voor 1 smoothie bowl

  • 200 gram ananas
  • 150 gram Campina magere kwark met een vleugje kokos
  • 130 gram easy go tan kokosmelk of Alpro kokosmelk
  • 15 gram whey naturel (optioneel)
  • rum-aroma (optioneel)

Toppings

  • Gepofte spelt
  • Kokosrasp
  • Ananas stukjes
  • Hagelslag 

Benodigdheden

  • Staafmixer

Bereidingswijze 

  1. Vries de ananas een paar uur van te voren in, of de dag ervoor. 
  2. Doe alle ingrediënten in de staafmixer en blend het geheel tot één gladde massa. 
  3. Giet de smoothie in een diepe kom en voeg toppings toe.

Geniet van je smoothie bowl en hopelijk de zon

 Macro’s per Bowl 

*Exclusief toppings

Kcals  233 of  292 met whey
Koolhydraten 38  gram of 40 gram met whey
Eiwitten 14 gram of 27 gram met whey
Vetten 1 gram of 2 gram met whey

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten