Bereidingstijd | 30 minuten |
Rode wijnsaus
Bij de afgelopen feestdagen hoorde natuurlijk ook een heerlijke rode wijnsaus. Deze rode wijnsaus is heerlijk te combineren bij herten-, lam-, of runderbiefstuk. Ook al zijn de kerstdagen voorbij, je kunt tijdens de wintermaanden deze saus ook gewoon maken natuurlijk!
Ingrediënten VOOR 4 personen
- 200 gram rode wijn
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 15 gram volkoren tarwemeel
- 20 gram Becel olijf boter
- 4 stuks hertenbiefstuk
- Scheutje olie en Becel olijf om in te bakken
Kruiden
- Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
- 4 takjes verse tijm
- 1 takje rozemarijn
- 30 gram runderbouillon
- 10 ml balsamicoazijn
- 1 laurierblaadje
Benodigdheden
- Koekenpan
- Spatel of gard
Bereidingswijze
- Snij het sjalotje en de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olie of bakboeter fruit hier de knoflook en sjalot in aan.
- Voeg na het aanfruiten de boter en bloem toe en roer alles goed door.
- Voeg na 2 minuten de rode wijn toe en blijf roeren. Voeg daarna de kruiden en balsamicoazijn toe.
- Laat de saus op een laag pitje door pruttelen en de saus is klaar!
Bak hierna de hertenbiefstuk op hoog vuur 1 min per kant. Bak de biefstuk vervolgens 15 minuten in de oven op 180 graden. (Zijn de biefstukken dun, houd dan ongeveer 10 minuten aan)
Macro’s van de saus p.p.
Kcals | 88 |
Koolhydraten | 4,5 gram |
Eiwitten | 0,5 gram |
Vetten | 3,5 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!