Bereidingstijd | 30 minuten |
Regenboogwortels uit de oven
De kerstdagen zijn inmiddels achter de rug, ik hoop dat je heerlijk hebt genoten!
Nu is het tijd om weer een beetje terug in het gareel te gaan, maar toch vraagt dit koude stormachtige weer om lekkere gerechten uit de oven. Aangezien elke dag een feestje is zijn deze regenboogwortels uit de oven zijn heerlijk voor tijdens de cosy avonden!
Ingrediënten VOOR 2 personen
- 600 gram regenboogwortels
- 20 gram olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 partje citroen
Kruiden
- Versgemalen peper en zout
- 2 TL gedroogde tijm
- Blaadjes van 1 takje rozemarijn
Benodigdheden
- Knoflookpers
- Grote kom
- Ovenschaal
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Maak alle wortels schoon en halveer deze daarna in de lengte. Doe de wortels in een grote bak.
- Meng de olijfolie samen met de geperste knoflook, peper en zout.
- Gooi het olijfolie mengsels over de wortels heen en hussel dit door elkaar.
- Verdeel de wortels over de bakplaat en knijp hier het partje citroen over uit en voeg de kruiden toe.
- Bak de wortels in 20 minuten gaar en bruin.
- Na 20 minuten zijn de regenboogwortels klaar, Serveer op de plaat of in een schotel. Giet er nu eventueel nog wat balsamico overheen en je kunt ze serveren.
Macro’s
Kcals | 455 |
Koolhydraten | 54 gram |
Eiwitten | 5,4 gram |
Vetten | 21 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!