Voorbereidingstijd | 30 minuten |
Koeling tijd | 5 uur |
Passievrucht kwarktaart (4 personen)
Kwarktaart is al vanaf dat ik een kind ben mijn favoriet. Deze passievrucht kwarktaart mag dan ook niet ontbreken. Deze kwarktaart is geschikt als toetje, maar even tussen jou en mij, deze kwarktaart is ook heerlijk als ontbijt!
Er zijn veel varianten waarbij de koekbodem vervangen wordt voor dadels of iets anders, maar kwarktaart hoort gewoon een koekbodem te hebben!
Ingrediënten voor 1 passievrucht kwarktaart
- 500 gram milde magere kwark van Campina
- 2 rijpe passievruchten
- Sap van een halve citroen
- 3 TL zoetstof 3 gram (of 4 TL als je een zoetekauw bent)
- 15 gram whey naturel (kun je ook achterwegen laten)
- 2 blaadjes gelatine
- 6 volkoren biscuits
- 1 TL kaneel
- 50 gram Becel Olijf
Topping
- 10 gram extra pure chocolade
- 1 rijpe passievrucht
Benodigdheden
- Bakje om te mengen
- Springvorm (+/- 20 cm diameter)
- Staafmixerblender
- Bakpapier
- Steelpan
Bereidingswijze
- Knip het bakpapier op maat voor jouw springvorm. Vouw hem vervolgens in de springvorm.
- Blend de koekjes in de blender fijn, dit moet echt fijn gemalen zijn. Verwarm de boter vervolgens en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door, dat alles goed mengt. Haal de pan vervolgens van het vuur.
- Schep de gemengde koekkruimels nu in de springvorm en verdeel deze gelijk over de bodem en druk de kruimels goed aan.
- Zet de bodem nu voor 20 minuten in de koelkast om uit te laten harden.
- Zet de blaadjes gelatine onder water en laat deze 5 minuten weken.
- Meng de magere kwark met het citroensap, 2 passievruchten en de vloeibare zoetstof. Roer dit goed door elkaar zodat alles goed gemengd is.
- Giet het water van de gelatine, knijp de gelatine even uit. Voeg vervolgens 1 EL water toe. Maak in 20 seconde warm in de magnetron. Giet dit bij de kwark en roer goed door.
- Haal de koekbodem na 20 minuten uit de koelkast en giet hier de kwarkmix bovenop.
- Verspreid de kwark gelijkmatig door de springvorm.
- Laat de kwarktaart nu voor minimaal 5 uur uitharden.
Voor het serveren snijd je de laatste passievrucht doormidden en verspreid je dit over de bovenkast van de taart. Hak tenslotte de chocolade grof en verstrooi dit over het geheel voor je de taart serveert en aansnijdt. Serveer dit gerecht wel lekker koud uit de koelkast, dus doe de laatste stap pas als je ze gaat serveren
Wil je een grote taart maken, verdubbel dan het recept, je haalt er dan natuurlijk meer stukjes uit!
Macro’s per kwart – Passievrucht kwarktaart
Kcals | 250 |
Koolhydraten | 16 gram |
Eiwitten | 18 gram |
Vetten | 12 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!