Bereidingstijd | 45 minuten |
LInzensoep
Weer een heerlijke soep voor tijdens de koude wintermaanden. Het voordeel van linzen is dat deze ook gelijk een bron van eiwitten zijn. Hierdoor is deze linzensoep de perfecte soep voor vegetariërs, of wanneer je gewoon van linzen houdt. Het is een voedzame soep die je voor zowel een lunch als avondmaaltijd kunt eten. Door de hoeveelheid groenten in deze soep heb je ook gelijk een groot deel van jouw dagelijkse behoefte aan groenten binnen.
Ingrediënten
Je haalt ongeveer 6 kommen van 350 gram pompoensoep uit één recept.
- 300 gram rode linzen
- 150 gram wortels
- 3 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 5 gram bouilion + 1 Liter water
- 100 gram bleekselderij
- 3 grote roma tomaten (400 gram)
- 1 EL olijfolie om in te bakken
KRUIDEN
- 2 TL paprikapoeder
- 1 TL kaneel
- 1 TL gemalen kurkuma
Benodigdheden
- Kookpan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Breng het water aan de kook. Was de tomaat en snijd heel ligt een kruisje in het velletje. Laat de tomaten zodra het water kookt zo’n 20 sec in het water liggen (het velletje komt nu los). Haal ze met een schuimspaan uit het water en leg op een snijdplank.
- Weeg de linzen af in een hittebestendige bak en giet het kokende water bij de linzen, Voeg hier de bouillon bij, zo kunnen de linzen alvast garen.
- Haal nu de velletjes van de tomaat af en verwijder de kroontjes.
- Snipper de sjalot en maak de knoflook schoon. Snijd de wortel, tomaat en bleekselderij in stukjes.
- Maak de pan droog. Verhit de olie in de pan en fruit hier de sjalot en knoflook in. Voeg vervolgens de gesneden groentes toe en roer door.
- Giet de linzen + bouillon erbij en voeg de kruiden toe. Laat nu minimaal 30 minuten koken.
- Blend de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Serveer met een stuk spelt afbakbrood en een eiwitbron zoals bijv. kipgehaktballetjes of falafel. Je kunt er evt. Ook 2 TL zure room aan toevoegen. Bewaar in een bak in de koelkast en je hebt gelijk een lunchprep!
Macro’s per Kom
Kcals | 217 |
Koolhydraten | 29,2 gram |
Eiwitten | 12,4 gram |
Vetten | 3 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!