Voorbereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 6 – 24 uur 
Bereidingstijd 5 min

Kwarkhangop met rode wijn aardbeiensaus

Deze kwarkhangop met rode wijn aardbeiensaus is het perfecte frisse dessert voor na een kerstdiner. Je kunt het een dag van tevoren volledig voorbereiden waardoor het je de dag zelf maar 5 minuten tijd kost om te serveren. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, fruit en een romige hangop.

De hangop moet minimaal 6 uur in de koelkast ‘hangen’, maar zelf vind ik ’t het lekkerst als je hem 24 uur de tijd gunt.

Ingrediënten (4 personen) 

Hangop

  • 2x 500 gram magere kwark
  • 2 TL vloeibaar zoetstof
  • 2 TL vanille aroma (of inhoud van 1 vanillestokje)

Aardbeiensaus

  • 225 gram diepvries aardbeien
  • 1 steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 50 gram rode wijn

TOPPINGS

  • 15 gram (extra) pure chocolade van Côte d’Or
  • 10 gram gezouten pistachenootjes

Benodigdheden

  • Vergiet + grote bak waar deze in past of een bord
  • Theedoek
  • Steelpan
  • IJsschep

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de hangop. Meng alle ingrediënten in een bak en roer goed door.
  2. Hang het vergiet in de bak en maak de theedoek nat (knijp deze wel even goed uit). Hang de natte theedoek nu in het vergiet en schenk hier de kwark in. Laat deze voor 24 uur in de koelkast ‘hangen’.
  3. Verwarm de steelpan en giet hier een klein scheutje water en de bevroren aardbeien in. Roer dit goed door en laat aan de kook komen. Schenk hier de wijn bij en voeg de steranijs en kaneel toe. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Blijf wel roeren.
  4. Laat de saus vervolgens afkoelen en roer nog een paar keer door. (De aardbeien vallen zo een beetje uit elkaar.)
  5. Zet de aardbeiensaus vervolgens in een glazen pot in de koelkast voor de volgende dag.

OPmaken van de borden

Je hebt gisteren alles voorbereid en kunt nu in 5 minuten een heerlijk recept op tafel zetten.

  1. Schep met de ijsschep 2 bolletjes hangop per bord.
  2. Snipper de chocolade en hak de nootjes fijn met een mes.
  3. Haal de kaneel en steranijs uit de saus. Verdeel de saus over de borden en garneer met de chocolade en nootjes.

Macro’s per persoon

Kcals  221
Koolhydraten 16 gram
Eiwitten 24 gram
Vetten 3 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten