Bereidingstijd 20 minuten

kruidige pompoensoep

Voor wie mij niet kent heb ik een leuk weetje, ik eet bijna 365 dagen per jaar pompoen (KAN GEWOON). Daarom kan een recept voor een kruidige pompoensoep niet achterblijven, je hebt deze pompoensoep in max 20 min gemaakt! Het is perfect al snelle lunch, maar kan ook zeker als avondmaaltijd.

Sta jij ook altijd 20 minuten te kutten om de pompoen te schillen? hier mijn gouden tip:

“STOP MET SCHILLEN”

Ingrediënten 

Je haalt ongeveer 6 kommen van 350 gram pompoensoep uit één recept.

  • 1 Pompoen Hokkaido (+/- 800 gram)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 3 Roma tomaten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 blokje groentebouillon (10 gram)
  • 1 liter water

KRUIDEN

  • Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
  • 4 TL gedroogde oregano
  • 4 TL gedroogde peterselie
  • 1 TL kaneel
  • 2 TL komijnzaad
  • 1 TL gedroogde korianderblad
  • 2 TL paprikapoeder
  • 1 TL chilivlokken (optioneel)
  • halve TL nootmuskaat

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Was de tomaat, paprika en pompoen (niet schillen) en verwijder de zaden. Snijd deze in blokjes. Maak de knoflook schoon en snipper de sjalot.
  2. Kook 1 Liter water.
  3. Zet de soeppan op het vuur en voeg hier een scheut olie aan toe.
  4. Fruit de sjalot en geperste knoflook tot het bruin is. Voeg de pompoen toe. Roer alles om.
  5. Doe de bouillon in een glas en giet er een scheut gekookt water bij. Roer door.
  6. Voeg de tomaten, paprika, de bouillon en de rest van het water bij de pompoen.
  7. Voeg alle kruiden toe en roer door.
  8. Laat het geheel op laag vuur 10 min koken.
  9. Blend de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

Combinatietips

Serveer met een stuk spelt afbakbrood en een eiwitbron zoals bijv. kipgehaktballetjes of falafel. Je kunt er ook 2 TL zure room aan toevoegen. Bewaar in een bak in de koelkast en je hebt gelijk een lunchprep! Je kunt overigens ook een portie eier mie erin gaarkoken.

Macro’s per Kom

Kcals  70
Koolhydraten 10 gram
Eiwitten 1,8 gram
Vetten 2 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten