Hoe maak je vegetarisch geroosterde puntparika

Voorbereidingstijd 15  minuten
Bereidingstijd 20 minuten

vegetarisch geroosterde puntpaprika

Nu de zomer weer lekker begonnen is zullen er de komende periode meer zomerse gerechten online komen. We beginnen met dit heerlijke vegetarisch geroosterde puntpaprika recept. Deze paprika´s zijn echt heerlijk als bijgerecht tijdens een BBQ of als snack tussendoor. 

In dit recept heb ik harissa gebuikt, om te voorkomen dat je iets aanschaft wat je niet meer gebruikt, komen er meer recepten aan.  

Ingrediënten vegetarisch geroosterde puntpaprika (6 STUKS)

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 ei
  • 1 TL (4 gram) harissa
  • 30 gram patent tarwebloem
  • 40 gram paneermeel
  • 10 gram parmezaanse kaas
  • 15 gram feta

Kruiden

  • 1 TL pikante paprikapoeder
  • Versgemalen zout (10x draaien)
  • Versgemalen peper (15x draaien)
  • 2 TL gedroogde peterselie
  • 1 TL gedroogde mosterdzaad
  • Verse peterselie

Benodigdheden

  • Ovenplaat
  • Bakpapier
  • tafelgrill

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Gril de halve puntpaprika in de tafelgrill, tot deze bruin zijn. 
  3. Maak de crumble klaar in een diep bord terwijl de paprika’s grillen. Meng de paneermeel met de pikante paprikapoeder, zout, peper en gedroogde peterselie en gemalen mosterdzaad. Rasp hier vervolgens de parmezaanse kaas erbij en roer goed door. 
  4. Breek het ei in een diep bord en voeg hier 4 gram harissa bij en roer dit goed door, zodat het goed mengt. 
  5. Haal de gegrilde paprika’s uit de grill en laat even afkoelen.
  6. Zet een 3e diep bord klaar met de patentbloem. 
  7. Zet de ovenplaat en bakpapier klaar. 
  8. Haal de paprika per stuk (beide kanten) door de bloem, het ei mengsel, en de crumble. Leg vervolgens op de ovenschaal. Herhaal tot alle paprika’s gereed zijn. Strooi de resterende crumble over de paprika’s heen (je houdt wat van de bloem over).
  9. Bak de paprika’s boven in de oven in 20 minuten bruin. Kruimel ondertussen de feta en hak de verse peterselie grof. 
  10. Haal de paprika’s uit de oven en bestrooi met de feta kruimels en verse peterselie.

Je kunt dit gerecht goed combineren met in bouillon gegaarde parelcouscous. Volg hiervoor de bereidingswijze op de verpakking.  Ben je op zoek naar andere gerechten? Check dan ook even mijn Receptenpagina.

Macro’s per stuk 

Kcals  82
Koolhydraten 11,5 gram
Eiwitten 4 gram
Vetten 2 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten