Bereidingstijd 20 minuten
Baktijd 15 minuten

Gevulde puntpaprika

Dit gevulde puntpaprika gerechtje is makkelijk te bereiden en perfect als side dish tijdens een BBQ of als onderdeel van een dining plank! Tip: wil je een vega variant? Gebruik dan de kipstukjes van de Vegetarische Slager!

Ingrediënten – 6 stuks

  • 3 gele puntpaprika’s
  • Becel Olijf – om in te bakken
  • 200 gram kipfilet
  • 120 gram ricotta (Dirk)
  • 10 gram zongedroogde tomaten
  • 10 blaadjes verse basilicum (of 1 TL gedroogd)
  • Peper en zout
  • 1 Teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in dunne reepjes. Verwarm wat bakboter in een pan en fruit de knoflook. Voeg de kip toe en bak op hoog vuur bruin. Strooi hier wat peper en zout op. Laat even afkoelen.
  2. Verwarm de oven op 180 °C. (Heb je geen oven? Doordat de kip gaar is hoeft het niet perse in de oven – bak de paprika’s wel 5 min tussen de grill.)
  3. Snipper de zongedroogde tomaten. Snijd de basilicum fijn.
  4. Doe de ricotta, tomaten en basilicum in een bakje en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de puntpaprika’s op.
  7. Trek de stukjes kip met 2 vorken wat uit elkaar en roer vervolgens door het ricotta mengsel.
  8. Vul de paprika’s met het mengsel en bak 10 min in de voorverwarmde oven.

Na het bakken kun je er eventueel nog wat tomatentapenade overheen sprenkelen. Enjoy!

Macro’s per stuk

Kcals 86
Koolhydraten 4,0 gram
Eiwitten 8,0 gram
Vetten 4,0 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Bekijk hier mijn andere recepten