Bereidingstijd | 40 minuten |
Gevulde portobello met ricotta en pijnboompitten
Portobello’s zijn grote broers van de kastanjechampignons en hebben daardoor een nootachtige smaak. Deze gevulde Portobello’s met ricotta en zongedroogde tomaatjes zijn heerlijk voor op de kersttafel.
Uiteraard zijn ook perfect om het hele jaar door te maken!
Ingrediënten voor 4 stuks
- 4 portobello’s
- 150 gram ricotta
- 20 gram zongedroogde tomaatjes (zonder olie)
- 20 gram tomatenpuree
- 10 gram parmezaanse kaas
- 5 gram pijnboompitten
Kruiden
- Versgemalen peper en zout (10x draaien aan de molen)
- 5 blaadjes basilicum
- 1 TL oregano
Benodigdheden
- Ovenschaal of gietijzeren schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de steeltjes uit de portobello’s en maak ze schoon met een kwastje of keukenpapiertje NIET AFSPOELEN.
- Leg de portobello’s in de ovenschaal en bestrooi met een klein beetje zout en bak 15 min in oven. Ze kunnen vol met vocht komen te staan.
- Snipper de zongedroogde tomaat en basilicum fijn. Meng dit door de ricotta en voeg hier de oregano, versgemalen peper (8x) en zout (5x) aan toe. Roer goed door.
- Dep het vocht uit de portobello’s en smeer vervolgens in met 5 gram tomatenpuree per stuk.
- Verdeel nu het ricottamengsel over de portobello’s.
- Rasp de parmezaanse kaas en verdeel over het geheel.
- Bak de portobello’s nu weer voor 15 minuten.
- In de tussentijd rooster je de pijnboompitjes en snipper je nog wat extra basilicum. Strooi dit eroverheen voor je de gevulde portobello’s serveert.
Macro’s per stuk
Kcals | 132 |
Koolhydraten | 5 gram |
Eiwitten | 7 gram |
Vetten | 9 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!