Bereidingstijd | 45 minuten |
gevulde aubergine
Inmiddels weet je denk ik wel dat ik echt een voorliefde voor aubergines heb. Dan kan een gevulde aubergine recept natuurlijk niet ontbreken. Dit gevulde aubergine recept is gemaakt met vegetarisch gehakt en is goed voor 2 personen. Het is een heerlijk smaakvol recept en is gemakkelijk te maken.
Wil je geen vegetarische variant? Vervang dan het vegetarische gehakt voor mager runder gehakt.
Ingrediënten VOOR gevulde aubergine (2 personen)
- 4 kastanje champignons
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- 5 gram bouillon + 150 gram water
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 1 rode puntpaprika
- 30 gram 30+ kaas
Kruiden
- Versgemalen peper (10x)
- Versgemalen zout (4x)
- 3 laurier
- 5 gram platte peterselie
- 2 TL pikante paprikapoeder
- 3 takken verse tijm
Benodigdheden
- Ovenplaat
- Bakpapier
- Bakpan met deksel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Snijd de aubergine in (niet tot door de schil heen) schep vervolgens de vulling eruit en vang dit op in een bak.
- Bestrooi de uitgeholde aubergines met peper en bak de uitgeholde aubergines 15 minuten in de oven.
- Snijd de knoflook in plakjes en hak deze grof. Snipper de kastanje champignons vervolgens ook grof en snipper de sjalot fijn.
- Fruit de knoflook en sjalot en voeg daarna de champignons toe. Als dit aangefruit is voeg je de aubergine en kruiden (behalve de laurier) toe. Roer het geheel goed door.
- Als de aubergine aangebakken is voeg je het water en bouillon toe. Roer het geheel door en voeg de laurier toe. Dek de pan nu af met een deksel en laat het geheel 10 minuten gaar pruttelen.
- Haal de uitgeholde aubergines na 15 minuten uit de oven en zet even apart LAAT DE OVEN AAN!
- Voeg na die 10 minuten pruttelen het vegetarische gehakt toe aan het groente mengsel en roer goed door. Snijd de puntpaprika in hele dunne reepjes en roer door het mengsel heen.
- Zet de warmtebron uit en verwijder de laurierblaadjes.
- Schep het mengsel in de uitgeholde aubergines en bestrooi met de kaas.
- Bak de gevulde aubergines nu nog 15 minuten af in de oven tot de kaas gesmolten is en bruin kleurt.
- Bestrooi voor het serveren nog met wat verse peterselie.
Je kunt dit gerecht goed combineren met in bouillon gegaarde parelcouscous. Volg hiervoor de bereidingswijze op de verpakking. Ben je op zoek naar andere gerechten? Check dan ook even mijn Receptenpagina.
Macro’s per gevulde aubergine (2 helften)
Kcals | 305 |
Koolhydraten | 16 gram |
Eiwitten | 30 gram |
Vetten | 9 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!