Bereidingstijd | 15-20 minuten |
gevuld brood met truffeltapenade
Het weekend staat voor de deur. Daarbij vragen de beperkte mogelijkheden van dit moment, om een heerlijk comfortabel gerecht! Daarom heb ik een gevuld brood recept met truffeltapenade voor je gemaakt.
Je kunt wanneer je met minder personen bent, van dit recept ook een kleine variant maken. Neem dan een klein broodje naar keuze en vul deze met een gedeelte van de tapenade en geitenkaas.
Ingrediënten VOOR één gevuld brood recept (8 personen)
- 1 spelt AH Liefde & Passie Desem spelt-rogge brood
- 75 gram zongedroogde tomaatjes
- 100 gram zwarte olijven
- 25 gram truffel olijfolie
- 125 gram Bettine geitenkaas
- 3 takken verse rozemarijn
Benodigdheden
- Ovenplaat
- Staafmixermengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenplaat met aluminiumfolie.
- Doe olijven de zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, versgemalen peper en zout (10x malen met beide molens) en truffelolijfolie in de staafmixermengkom en maal tot een tapenade.
- Snijd het brood in de lengte in 3 stroken in (niet helemaal door, maar tot ongeveer één cm boven de onderkant), doe dit vervolgens ook in de breedte in meerdere stroken.
- Verdeel vervolgens de tapenade over alle inkepingen. Doe dit vervolgens ook met de geitenkaas (breek steeds stukjes af en verdeel).
- Doe tenslotte tussen alle inkepingen stukjes van de rozemarijn takjes.
- Bak het brood nu in 15-20 minuten bruin.
Schenk jezelf een lekker glas wijn in en geniet van dit heerlijke gerecht. Ben je opzoek naar een ander gerecht? Neem een kijkje op mijn Receptenpagina.
Macro’s per Persoon
*Op basis van 8 personen
Kcals 160 | 275 |
Koolhydraten | 32 gram |
Eiwitten | 10 gram |
Vetten | 10 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!