maak dit gevulde brood recept

Bereidingstijd 15-20  minuten

gevuld brood met truffeltapenade

Het weekend staat voor de deur. Daarbij vragen de beperkte mogelijkheden van dit moment, om een heerlijk comfortabel gerecht! Daarom heb ik een gevuld brood recept met truffeltapenade voor je gemaakt. 

Je kunt wanneer je met minder personen bent, van dit recept ook een kleine variant  maken. Neem dan een klein broodje naar keuze en vul deze met een gedeelte van de tapenade en geitenkaas. 

Ingrediënten VOOR één gevuld brood recept (8 personen)

Benodigdheden

  • Ovenplaat
  • Staafmixermengkom 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenplaat met aluminiumfolie. 
  2. Doe olijven de zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, versgemalen peper en zout (10x malen met beide molens) en truffelolijfolie in de staafmixermengkom en maal tot een tapenade. 
  3. Snijd het brood in de lengte in 3 stroken in (niet helemaal door, maar tot ongeveer één cm boven de onderkant), doe dit vervolgens ook in de breedte in meerdere stroken. 
  4. Verdeel vervolgens de tapenade over alle inkepingen. Doe dit vervolgens ook met de geitenkaas (breek steeds stukjes af en verdeel). 
  5. Doe tenslotte tussen alle inkepingen stukjes van de rozemarijn takjes. 
  6. Bak het brood nu in 15-20 minuten bruin. 

Schenk jezelf een lekker glas wijn in en geniet van dit heerlijke gerecht. Ben je opzoek naar een ander gerecht? Neem een kijkje op mijn Receptenpagina.

Macro’s per Persoon 

*Op basis van 8 personen

Kcals 160 275
Koolhydraten 32 gram 
Eiwitten 10 gram
Vetten 10 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten