| Bereidingstijd | 15 minuten |
geitenkaassalade met framboos en gepofte pompoenpitten
Dit is één van de makkelijkste salades om te maken, maar oh zo lekker! Het is een kwestie van even mengen en klaar. Dus maak deze geitenkaas salade met framboos en gepofte pompoenpitten als voorgerecht of misschien als bijgerecht tijdens een diner.
Ingrediënten p.p.
- 30 gram geitenkaas
- 75 gram veldsla
- 60 gram frambozen
- 5 gram pompoenpitten
Dressing
- 4 frambozen
- 2 EL rode wijnazijn
Benodigdheden
- (staaf)Mixer
- Klein cake blik
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Maak eerst de dressing, voeg de ingrediënten in een staafmixerbak en blend.
- Pak een kleine koekenpan en verwarm op midden/hoog vuur. Doe de pompoenpitten erin en laat deze poffen (wel soms even losschudden anders verbranden ze).
- Doe de sla in een bord, verkruimel hier de geitenkaas overheen.
- Voeg de rest van de frambozen toe. Giet hier de dressing overheen.
- Als laatste de afgekoelde gepofte pompoenpitten.
Wil je er een maaltijdsalade van maken? Voeg dan meer geitenkaas en bijvoorbeeld gekookte quinoa of parelcouscous toe. (Macro’s wijken dan wel af.)
Macro’s per stuk
| Kcals | 160 |
| Koolhydraten | 8 gram |
| Eiwitten | 9 gram |
| Vetten | 9 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!
