Voorbereidingstijd 15 minuten
Baktijd 50- 55 minuten

Dark cHocolate muffins

Nog een muffin recept. De combinatie van pure chocolade en extra cacao maakt het echt een recept voor de ware chocolade lover! Deze dark chocolate muffins zijn de perfecte snack of pré workout!

Goed nieuws: ik heb een kortingscode voor je! gebruik: ANGELA10 en krijg 10% korting op jouw bestelling.

Ingrediënten

  • 180 g zelfrijzend havermeel
  • 30 g whey chocing good
  • 40 g ongezoet cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda (als laatste erdoor roeren)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 3 grote, rijpe bananen (ongeveer +/- 400 gram)
  • 120 g 0 of 2% Griekse yoghurt
  • 60 ml chocosaus The Leann
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 40 gram Côte d’Or pure chocolade (puur of extra puur)

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • Staafmixerkom
  • Mengkom
  • Muffinblik (voor 12 stuks)
  • muffinvormpjes
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° C en vul het muffinblik met muffinvormpjes.
  2. Meng in een grote mengkom zelfrijzend havermeel, cacao, whey en zout. Zet deze even opzij.
  3. Doe de bananen en griekse yoghurt in de staafmixerkom en mix dit met de staafmixer. Voeg hier de eieren, chocoladesaus en vanille-extract toe en mix alles tot een glad beslag.
  4. Giet het beslag bij de droge ingrediënten en roer dit met een lepel door. 
  5. Hak de chocolade met een mes tot kleine schilfers en roer door het beslag heen.
  6. Als de oven voorverwarmd is, voeg als laatste de baking soda toe en roer nog 1 keer goed door.
  7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, verdeel het gelijkmatig.
  8. Bak 50-55 minuten, of tot een in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitkomt. 
  9. Dek na 30 minuten bakken af ​​met folie om te voorkomen dat de bovenkant te bruin wordt. (spiegelende kant boven)
  10. Haal uit de oven laat de muffins afkoelen.

Bewaartip

Je kunt de muffins in een afgedekte bak zo’n 3 à 4 dagen bewaren in de koelkast. (daarna zijn ze wat droger)

 Macro’s per stuk 

Kcals  148
Koolhydraten 18,6 gram
Eiwitten 6,6 gram
Vetten 4,2 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten