Bereidingstijd 35 minuten

Courgette Fritters

Ben je ready voor een heerlijk finger food recept? Dit courgette fritters recept is echt één van mijn favoriete. Ze zijn zacht en romig van binnen en krokant van buiten. In combinatie met de dressing is dit echt ultiem genieten! 

Ingrediënten

  • +/- 400 gram courgette (geraspt)
  • 1 ei – losgeklopt
  • 40 gram feta
  • 1 kleine gele ui
  • 35 gram paneermeel
  • 35 gram volkoren tarwebloem (+ bakje extra voor het doorhalen)
  • Halve TL bakpoeder
  • Olijfolie (om in te bakken), reken 6 gram per fritter (geen stress, dat nemen ze niet volledig op)

Kruiden

  • 4 gram (10 takjes) verse peterselie (of 1 EL gedroogde)
  • 10 blaadjes munt (of 2 TL gedroogd)
  • 6 takjes verse dille (of 2 TL gedroogd)
  • 1 TL gedroogde oregano
  • Halve TL zout
  • Versgemalen peper

Dressing

  • 1 halve limoen
  • 100 gram 0% of 2% Griekse Yoghurt
  • 10 blaadjes verse munt (gesnipperd)
  • 3 takjes verse peterselie (gesnipperd)
  • Halve TL gemalen nootmuskaat

Benodigdheden

  • Fijne zeef
  • Rasp
  • Pan om in te bakken (braadpan bij voorkeur)
  • Schuimspaan of spatel met gaten
  • Theedoek of dunne doek
  • Mengkom

Kook jij liever met een kookvideo? Dat kan! Check de kookvideo onder aan de pagina. Abonneer gelijk op ons food YT kanaal. Zo kunnen wij bouwen aan ons bereik en blijf jij op de hoogte van nieuwe video’s! 🙂 

Bereidingswijze

  1. Rasp de courgette (grof) en doe de courgetterasp in de vergiet en strooi hier zout overheen. Roer even door. Laat de courgette minimaal 15 min uitlekken.
  2. Weeg alle overige ingrediënten af en zet dit klaar.
  3. Duw met een lepel het vocht uit de courgette. Doe de courgette vervolgens in een theedoek en knijp het vocht er verder uit.
  4. Doe de overgebleven courgette-massa in de mengkom en voeg hier alle ingrediënten, behalve de feta aan toe. Roer alles goed door, verkruimel de feta en kneed die er voorzichtig doorheen.
  5. Zet een bakje met bloem klaar. Strooi wat bloem op een bord of snijplank. Verdeel het deeg door 9 á 10 balletjes van 35 gram en rol ze voor je ze op een plank legt door een klein beetje bloem (geen dikke laag, maar wel een beetje bedekt). Je krijgt wel een beetje plak vingers van het beslag, maar dat hoort. Je krijgt het zonder moeite van je handen gewassen als je de fritters gerold hebt.
  6. Voeg alle ingrediënten voor de dip bij elkaar en roer door.
  7. Doe de olijfolie in de pan en verhit de pan op midden/hoog vuur (wacht tot de olie goed heet is).
  8. Leg de courgette fritters met een schuimspaan in de pan en bak om en om bruin (2 a 3 min per kant)
  9. Serveer op een bordje met de dip. Geniet ervan!

Kookvideo

Macro’s per fritter

*macro’s wijken af wanneer je gebruik maakt van normale rundergehakt.

Kcals  65
Koolhydraten 4,2 gram
Eiwitten 1,8 gram
Vetten 5 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten