Bereidingstijd | 20 minuten |
Bloemkoolpuree
Bloemkoolpuree is een goede alternatief als je op zoek bent naar een koolhydraatarm recept ter vervanging van bijvoorbeeld aardappelpuree? De bloemkoolpuree is gemakkelijk om te maken en heeft een heerlijk romige structuur.
Ingrediënten Bloemkoolpuree VOOR 2 personen
- 1 middelgrote bloemkool (750 gram)
- 20 gram Becel Olijf
- 20 gram Mosterd (mild)
Kruiden
- 2 TL komijnzaad (heel)
- 2 TL gemalen nootmuskaat
- Versgemalen knoflook (12x draaien)
- Versgemalen zout (10 x draaien)
- Versgemalen peper (10x draaien)
- handje verse peterselie (of 2 TL gedroogd)
Benodigdheden
- Kookpan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Snijd alle bruine en zwarte plekken van de bloemkool weg. Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in kleine stukjes. Ook de stronkjes kun je gewoon gebruiken!
- Doe de stukjes in een pan en zet onder water, voeg de bouillon toen en kook de bloemkool ongeveer 15 minuten. Giet de bloemkool vervolgens goed af.
- Voeg de boter, mosterd, nootmuskaat, versgemalen peper, zout en knoflook bij de bloemkool in de pan.
- Mix tot een gladde puree met een staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kan je ingrediënten ook mengen in een blender of keukenmachine. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout (let op, dat je niet te veel zout toevoegt).
- Hak de peterselie fijn en voeg dit vervolgens toe aan de puree en roer dit tenslotte nog even goed door.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Check dan zeker mijn Receptenpagina.
Macro’s per Recept
Kcals | 348 |
Koolhydraten | 24 gram |
Eiwitten | 16 gram |
Vetten | 18 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!