Bereidingstijd | 10 minuten |
Baktijd | 25 minuten |
bananenmuffins met chocolade
Wie houdt er niet van muffins?? Muffins zijn altijd een goed idee! Met dit bananenmuffins met chocolade recept heb jij een voorraad heerlijke muffins. Dé perfecte snack om mee te nemen of om uit te delen. Door de toevoeging van een Barebells milkshake en stukjes van de browniecore reepjes zijn ze ook nog rijk aan eiwitten. Deze muffins zijn ook nog eens gunstiger in macro’s ten opzichte van de reguliere muffin.
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen (250 gram)
- 1 partje citroensap (10 gram)
- 2 eieren
- 30 gram naturel Whey eiwitpoeder
- 1 flesje Barebells Milkshake banaan
- 200 gram havermout
- 4 TL zoetstof (of 6 als je van zoet houdt)
- Snuf versgemalen zout
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 2 reepjes Barebells browniecore
Benodigdheden
- (staaf)Mixer + mixkom
- Cupcakebakvorm (12 stuks)
- Cupcakevormpjes
- Snijplank
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het cupcakeblik met de cakevormpjes.
- Snijd de Barebells reepjes in de lengte doormidden en verdeel die halve reepjes in 3 gelijke stukjes. Deze stukjes snipper je vervolgens klein. Leg per hoopje klaar op een snijplank.
- Doe de bananen, naturel whey en eieren in de (staaf)mixkom en mix dit tot een glad mengsel.
- Voeg hier een snuf zout (gewoon een keer of 5 draaien aan de molen), citroensap en @Barebells milkshake en havermout aan toe en mix alles goed door.
- Als de oven warm is voeg je als laatste de bakpoeder toe en roer alles nog een keer goed door.
- Vul het cupcakevormpjes met het beslag. Duw hier vervolgens de hoopjes van stukjes Barebells browniecore in (zorg wel dat ze niet boven het beslag uitsteken). Je kunt met een theelepeltje de stukjes in het beslag duwen.
- Zet het bakblik in de oven en bak in 20-25 min gaar.
- Prik voor je de cupcakes uit de oven haalt even met een satéprikker in het midden (hier mag geen beslag aan blijven plakken). Haal uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Bewaartip
Je kunt de bites een paar dagen in de koelkast bewaren – ik heb het voor max 3 dagen getest (OEPS). Check even hoe ze eruit blijven zien en eet ze niet meer als ze raar ruiken.
Macro’s per BITE
Kcals | 145 |
Koolhydraten | 17,6 gram |
Eiwitten | 9,6 gram |
Vetten | 3,8 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!