Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 20 minuten

APPELKANEEL BITES

De geur van warme appeltaart op een zondagmorgen, dat geeft je toch een heerlijk gevoel. Toch is een stuk appeltaart niet zo makkelijk dagelijks in jouw eetpatroon te verwerken 🙁 (sad). Daarom heb ik naar een oplossing gezocht en al zeg ik het zelf: deze appel kaneel bites zijn heerlijk en kun je heel makkelijk dagelijks als snack eten!

Ingrediënten

  • 85 gram havermeel (maal deze hoeveelheid havermout fijn)
  • 85 gram havervlokken (deze zijn grover dan havermout)
  • 2 rijpe bananen (220 gram)
  • 2 medjoul dadels (40 gram)
  • 20 gram bakboter Olijf
  • Halve appel (90 gram)
  • 5 gram gemalen kaneel
  • 30 gram rozijnen
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Staafmixerkom
  • Ovenplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg het ovenpapier klaar op een bakplaat.
  2. Doe de banaan in de staafmixerkom, snijd de medjoul dadels in stukjes en voeg hierbij. Blend het geheel fijn.
  3. Snijd de appel in kleine stukjes (gewoon met schil).
  4. Doe de kaneel, havermeel, zout, bananenmengsel en bakboter in de mengkom en mix tot een glad beslag. Voeg hier eventueel ook de zoetstof toe – je kunt eventueel ook eerst even proeven of je het beslag al zoet genoeg vindt.
  5. Voeg tenslotte de havervlokken, rozijnen en stukjes appel toe.
  6. Giet het mengsel op de bakplaat en verdeel in een grote gelijkmatige rechthoekig vlak van max 0,5/1 cm dik.
  7. Zet vervolgens in de oven en bak in de 20 min gaar.
  8. Laat na het bakken even afkoelen en snijd vervolgens in 10 gelijke stukken.

Bewaartip

Je kunt de bites een paar dagen in de koelkast bewaren – ik heb het voor max 3 dagen getest (OEPS). Check even hoe ze eruit blijven zien en eet ze niet meer als ze raar ruiken.

Macro’s per BITE

Kcals 116
Koolhydraten 22 gram
Eiwitten 3 gram
Vetten 3 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Bekijk hier mijn andere recepten