Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd minimale 4 uur

Suikervrije chocolade mousse

Chocolade lovers raise your hands!!!!

Chocolademousse, I love it! Helaas bevat een standaard mousse meestal veel suiker en vet. Daardoor is het vaak ook hoog in calorieën. Dit zorgt ervoor dat ik er toch niet echt van kan genieten. Vanaf nu kan dat wel! Mijn suikervrije chocolade mousse is volledig macroproof, maar wel heerlijk romig en luchtig. Het smelt echt op je tong!

Je kunt deze mousse dus heerlijk als dessert serveren, maar ook als snack!

Ingrediënten 

  • 250 gram ricotta (macro’s kunnen per soort afwijken)*
  • 250 opschuim-melk
  • 10 -15 gram cacaopoeder
  • 2 blaadjes gelatine
  • 5 TL vloeibare zoetstof

* De ricotta van de Dirk heeft de gunstigste macro’s.

Toppings (optioneel)

  • Fruit
  • Light slagroom
  • Hagelslag
  • Kokosflakes

Benodigdheden

  • Staafmixer en garde
  • Staafmixerbak
  • Potjes of glaasjes

Bereidingswijze

  1. Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in een laagje koud water. Giet het water af en knijp de blaadjes uit.
  2. Voeg de opschuim-melk samen met de cacaopoeder en zoetstof in de mengkom en mix dit tot één geheel.
  3. Voeg 3 EL van dit mengsel bij de gelatineblaadjes en verwarm 15 1 20 sec. in de magnetron. Roer goed door en gier dit weer bij het beslag in de mengkom. Schraap het bakje goed leeg.
  4. Voeg de ricotta vervolgens toe en mix alles 5 minuten goed door (gebruik hier echt even een timer voor!).
  5. Verdeel daarna de gewenste hoeveelheid over de bakjes en laat dit minimaal 6 uur in de koelkast staan (liever een hele nacht)
  6. Voeg voor je het serveert nog toppings naar wens toe.

 Macro’s per 100 gram

Kcals  90
Koolhydraten 3,8 gram
Eiwitten 5,8 gram
Vetten 5,5 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Bekijk hier mijn andere recepten