romige-spaghetti-met-kipdijfilet

Bereidingstijd 30  minuten

romige spaghetti met kipdijfilet RECEPT mET eekhoorntjesbrood en truffel

Koude donkere dagen vragen om comfort food! Dit romige spaghetti met kipdijfilet recept valt precies in die categorie. De combinatie van ricotta, spinazie, eekhoorntjesbrood en truffelolie is een match made in heaven! Laat je niet afschrikken door het wat exotische eekhoorntjesbrood, als je dit eenmaal een keer geproefd hebt, ben je alleen maar blij dat je een klein voorraadje hebt.

Dit recept is goed voor 2 personen!

Ingrediënten romige spaghetti met kipdijfilet

  • 300 gram kipdijfilet
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram verse spinazie
  • 15 gram gedroogde eekhoorntjesbrood (60 min wellen in kokend water)*
  • 5 grote kastanjechampignons
  • 100 gram ricotta
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram volkoren spaghetti p.p. (8 á 10 min koken)
  • Bakboter olijf om in te bakken (+/- 10 ml)
  • 10 gram pijnboompitjes
  • Halve EL (5 gram) truffelolie per persoon 

*Om je een hele zoektocht te besparen heb ik even voor je gekeken, je kunt gedroogd eekhoorntjesbrood kopen bij: Plus, Albert Heijn, Jumbo. Hoogvliet, Dirk en Lidl verkopen het helaas niet.

KRUIDEN

  • Versgemalen Peper 15x en zout 13x draaien aan de molen
  • 3 TL gedroogde tijm
  • 2 TL oregano
  • Versgemalen peper (15x) en zout (13x draaien aan de molen)

Hanteer je een lager energiebudget, geen probleem. Je kunt een deel van de spaghetti vervangen door courgetti. Door een courgette door een spiraalsnijder te halen krijg je groente slierten. Meng dit met het gerecht en je hebt toch een pasta

Benodigdheden 

  • Koekenpan
  • Steelpan

Bereidingswijze romige spaghetti met kipdijfilet

  1. Wel het eekhoorntjesbrood 25 min in kokend water. Snijd de champignons in plakken, maak de knoflook schoon en snipper de sjalot. Snijd de kipdijfilet in blokjes.
  2. Zet een bakpan zonder boter op het vuur en rooster de pijnboompitten alvast.
  3. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water en kook in dit water de volkoren spaghetti (8-10 min).
  4. Zet een grote bakpan op het vuur en verwarm de bakboter op midden/hoog vuur. Fruit de geperste knoflook, sjalot en champignons. Voeg hier vervolgens de kipdijfilet en het eekhoorntjesbrood (gesnipperd) aan toe.
  5. Voeg 1/2 van de spinazie toe als de kip bruin begint te kleuren. Is dit deel geslonken, voeg de rest toe. Roer door.
  6. Voeg de ricotta, geraspte Parmezaanse kaas en kruiden toe. Roer alles door.
  7. Roer de Spaghetti door het mengsel en schep in de borden. Giet hier tenslotte 1/2 EL truffelolie per bord over, verdeel de pijnboompitten en rasp eventueel nog wat extra Parmezaan over de pasta.

Wil je dat het recept iets minder calorieën bevat? Je kunt ook een deel van de spaghetti vervangen voor courgetti (courgette pasta, dit maak je met een spiraalsnijder).

Macro’s per persoon

Kcals  600
Koolhydraten 40 gram
Eiwitten 42 gram
Vetten 27 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee! 

Benieuwd naar mijn andere recepten? Bekijk mijn receptenpagina!

Bekijk hier mijn andere recepten