Voorbereidingstijd | 60 min |
Bereidingstijd | 20 minuten |
Pastinaaksoep met eekhoorntjesbrood
Met de winter en daarbij ook de feestmaand in het vooruitzicht heb ik deze pastinaaksoep voor je gemaakt. Deze heerlijke winterse pastinaaksoep met eekhoorntjesbrood is perfect voor op een koude dag, maar is ook zeker een mooie starter voor tijdens het kerstdiner. De oesterzwammen en eekhoorntjesbrood geven een nootachtige smaak aan het geheel en de toevoeging van de prosciutto ham en pistachenootjes geven het geheel een bite en feestelijk uiterlijk!
Ingrediënten
Je haalt ongeveer 8 kommen van 350 gram pompoensoep uit één recept.
- 1 liter water
- 10 gram runderbouillon (als je vegetarisch bent gebruik dan groentebouillon)
- 575 gram pastinaak
- 300 gram courgette
- 20 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 1 sjalotje
- 3 teentjes knoflook
- 10 gram verse gember
- 150 gram oesterzwammen
KRUIDEN
- Versgemalen peper (10x draaien aan de molen)
- 3 takjes verse tijm
- Halve tak of 1 kleine tak verse rozemarijn
Toppings
- 10 gram gezouten pistachenootjes p.p.
- 1 plak prosciutto ham p.p.
Benodigdheden
- Kookpan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in warm/heet water, gedurende 1 uur. Giet na het weken af. (Laat de pan op laag vuur staan.)
- Was de pastinaak en courgette en snijd deze in blokjes. Maak de knoflook en gember schoon en snipper de sjalot en gember klein. Snijd de oesterzwammen in reepjes.
- Kook 1 liter water en meng dit met de bouillon. Roer door.
- Verwarm de 2e pan en fruit de gember, knoflook en sjalot aan. Bak vervolgens de oesterzwammen mee.
- Voeg hierna de pastinaak en courgette toe en roer goed door.
- Giet hier de bouillon bij en voeg de kruiden toe. Roer door. Laat 15-20 min koken en pureer daarna met een staafmixer.
- Voeg vervolgens het geweekte eekhoorntjesbrood toe. DEZE NIET PUREREN.
- Bak per bord één plak prosciutto ham en verkruimel deze. Hak 10 gram (p.p.) pistachenootjes grof en voeg toe.
Serveer met een stuk spelt afbakbrood. Of als soepbroodje (recept volgt!)
Macro’s per Kom
*Macro’s zijn exclusief de ham en pistache nootjes
Kcals | 154 |
Koolhydraten | 28 gram |
Eiwitten | 5 gram |
Vetten | 1 gram |
Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?
Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!