Hoe maak je een filodeeg spinazietaart

Voorbereidingstijd 15  minuten
Baktijd 50 min 

Filodeeg Spinazietaart

Ben je opzoek naar een origineel gerecht, dan is deze filodeeg spinazietaart echt iets voor jou. Deze filodeeg spinazietaart kun je maken voor 2 personen als volwaardige maaltijd, maar is ook te maken voor tijdens een gezamenlijke lunch. Je kunt dan de taart in punten snijden en delen. 

Ingrediënten VOOR 1 filodeeg spinazietaart recept

Kruiden

  • Versgemalen peper (10 x draaien aan de molen)
  • Versgemalen zout (10 x draaien aan de molen)
  • 1 TL gedroogde tijm
  • Versgemalen chilivlokken (6x draaien) – optioneel 

Benodigdheden

  • Springvorm of ronde bakvorm
  • Kleine bakpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Maak de knoflook en sjalot schoon en snipper de sjalot fijn. 
  3. Verwarm wat bakboter in de pan. Pers de knoflook hierin uit en voeg de sjalot toe. Fruit beide goed aan. Voeg vervolgens de verse spinazie toe en laat deze goed inslinken. 
  4. Smeer de springvorm in met een beetje bakboter of spray in met bakspray. 
  5. Laat de filodeegvellen een beetje ontdooien en haal 8 vellen los (doe dit voorzichtig). Smeer 1 vel in met een beetje vloeibare bakboter. Plak vervolgens een ander vel daar bovenop. Doe dit in totaal 4 keer, zo heb je dus 4 dubbele vellen. 
  6. Bekleed nu de bakvorm met de vellen. Overlap ze zo dusdanig dat overal filodeeg zit. Druk ze een beetje extra tegen de rand. 
  7. Meng de eieren met de 0% griekse yoghurt en roer dit goed door, het moet echt goed gemengd zijn.
  8. Snijd de vegetarische spaanse worst in kwarten. 
  9. Roer het spinaziemengsel, de kruiden door het eiermengsel. 
  10. Meng vervolgens 2/3 van de spaanse worst door het  mengsel heen. 
  11. Giet vervolgens de helft van het geheel mengsel in de met filodeeg bekleedde bakvorm.  Voeg de restant van de spaanse worst in het resterende mengsel en giet dit daarna in de bakvorm erbij. 
  12. Rasp de kaas en strooi dit over de bovenkant van het mengsel. 
  13. Bak de filodeeg spinazietaart nu in 50 minuten gaar. 

Wil je een lunchbuffet maken? Dan past dit recept daar goed bij. Neem een kijkje op mijn Receptenpagina en zoek een lekker recept die je erbij kunt maken. 

Macro’s per halve taart spinazietaart recept

Kcals  522
Koolhydraten 43 gram
Eiwitten 31 gram
Vetten 25 gram

Tag je mij op Instagram als je het recept gemaakt hebt?

Loop je tegen iets aan, stuur mij gerust een mailtje, ik denk graag met je mee!

Binnenkort open ik een gaaf concept!

Op dit moment ben ik bezig met een heel tof nieuw project! Wil je op de hoogte blijven van updates? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en mis niets!

Bekijk hier mijn andere recepten